Dico și Țigănaș: Spațiul public dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă

Lucrarea a fost nominalizată la secțiunea Arhitectura dotărilor comunitare și de producție, în cadrul Bienalei Regionale de Arhitectură Transilvania, 2015.

  • Titlul lucrării: Spaţiul public dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă
  • Localitatea: Cluj-Napoca, jud. Cluj
  • Birou de arhitectură: Dico și Țigănaș
  • Echipa: Șerban Ţigănaș, Florin Dico, Levente Kornis, Alexandrina Kiss, Bogdan Dico, Cristian Urcan
  • Funcţiune: spațiu public
  • Anul: 2014
  • Colaboratori: DAS Engineering Grup SRL, SC Nisal SRL, SC Instal Data Proiect SRL
  • Imagini: Cosmin Dragomir, Alexandra Bendea, Alandala Events
  • Indici caracteristici: suprafața amenajată 83563 m2 

Cele două mari dotări pentru sport și spectacole, stadionul și sala polivalentă, au generat spații publice noi în jurul lor, acolo unde acestea nu au existat niciodată. Ele au fost adoptate rapid de localnici și vizitatori extinzând spațiile pentru evenimentele din construcții și provocând organizatorii la inventivitate continuă. Legătura dintre parc și râu e filtrată de trecerea prin acest nou canion al orașului, poarta dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă. Spre râu s-a născut o piațetă complet nouă, care preia rolul de spațiu de trecere sau de curte de onoare, la intrarea principală a publicului.